Opis

Rezine suhega ingverja Afrotera iz zahodno afriške države Burkina Faso so pridobljene iz sveže rezanega ingverja in posušene na soncu. Niso kristalizirane ter imajo močan, pikanten in koncentriran okus. Ta vrsta ingverja je manjša, kot smo je sicer vajeni videti v trgovinah.

Rezine suhega ingverja imajo mnoge pozitivne učinke na naš organizem. Z njim si lahko lajšamo kašelj in boleče grlo (stimulira proizvajanje sline), zaprtost, hemoroide, bolečine v želodcu, zmanjšujemo slabost, bruhanje in povečujemo apetit. Je protivirusen in krepi imunski sistem. Uporabljal naj bi se tudi kot blag afrodiziak (omenja ga tudi Kamasutra).

Ingver je ena najbolj poznanih in cenjenih začimbnih rastlin na svetu, katerega je človek spoznal med prvimi na svetu. Marsikje po svetu, predvsem pa v Indiji in na Kitajskem se ingver uporablja kot dodatek jedem, napitkom in kozmetičnim pripravkom.

Rezine suhega ingverja lahko uživate samostojno ali ga dodajate raznim jedem, napitkom, si pripravite ingverjev čaj z limono itd. Lahko ga dodamo tudi v ustno vodo za odpravo slabega zadaha iz ust.

Sestavine: 100% rezine suhega ingverja

Neto teža: 50 g

Poreklo: Burkina Faso

Shranjevanje: Izdelek je potrebno hraniti v zaprti embalaži na hladnem, v suhem in temnem prostoru.

Opozorilo: Prevelika količina užitega ingverja ima lahko tudi negativne učinke na organizem (razdraženost v ustih, želodcu…), zato naj se ga ne uživa prekomerno (4 g na dan za odrasle, nosečnice 1 g na dan). Za otroke do 2 let starosti se uživanje ne priporoča.

Hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost 347 kcal

Maščobe 5.95 g

Ogljikovi hidrati 70.79 g

Beljakovine 9.12 g

Neto količina: 50 g