Splošni pogoji spletne trgovine Afrotera so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS.

Splošni pogoji za uporabo spletne strani (“Pogoji”) so dogovor med vami in podjetjem Afrotera, trgovina in storitve, d.o.o., Litostrojska 9, 1000 Ljubljana, Slovenija. Ti pogoji urejajo vašo uporabo spletne trgovine Afrotera, vključno z dajanjem ponudb in nakupa blaga.

Podatki o podjetju

Afrotera, trgovina in storitve, d.o.o.
TRR (account number): SI56 0201 5026 2964 296
ID za DDV: SI 35880073
Litostrojska cesta 9, 1000 Ljubljana
GSM: 031 364986, 040 558022

E-mail: info@afrotera.com
Registrsko sodišče: Okrožno sodišče v Ljubljani,
Številka vpisa 2019/3823, Osnovni kapital 7.500 eur
Matična številka: 8362190000

Podjetje ima v skladu z Uredbo o izvajanju Uredbe (ES) o kozmetičnih izdelkih (Uradni list RS, št. 61/2013) priglašeno dejavnost za proizvodnjo in uvoz kozmetičnih izdelkov pri Ministrstvu za zdravje, Uradu RS za kemikalije ter je registrirano kot živilski obrat v skladu z Uredbo 852/2004/ES o higieni živil.

Uvod

Prosimo vas, da se pred uporabo spletne trgovine www.afrotera.com dobro seznanite s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.afrotera.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ko enkrat vstopite v spletno trgovino velja, da ste s splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi brez nadaljnjega strinjate, sicer spletne trgovine raje ne uporabljajte. Za dodatna vprašanja v zvezi s splošnimi pogoji se obrnite na info@afrotera.com.

Ažurnost podatkov
Za pravočasno posodabljanje sprememb podatkov in skrb za pravilnost podatkov na spletni strani se bomo trudili po najboljših močeh. Za morebitne slovnične napake ali neažurne informacije (zlasti tiste, ki se nanašajo na cene storitev ali lastnosti izdelkov) ponudnik ne odgovarja. V tem primeru bo trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Trgovec si pridržuje pravico do spremembe cen in splošnih pogojev poslovanja, kar velja od trenutka objave.

Stremimo k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Registracija
Registracija ni potrebna, če ste samo »obiskovalec« spletne trgovine in brskate po ponudbi. Nakup v spletni trgovini je možen tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike spletne trgovine. Ob registraciji v sistem pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu e-pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane »uporabnik« in pridobi pravico do nakupa, z nakupom postane »kupec«. V zavihku Moj račun lahko registriran uporabnik preverja naročila in spreminja svoje podatke.

Zasebnost in zaščita podatkov
Spletno stran www.afrotera.com lahko obiskovalec uporablja brez navedbe svojih osebnih podatkov, razen v primeru, ko naroča izdelek. Uporabnik oz. kupec ima pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov, ki jih poseduje trgovec. Podatke lahko popravi v svojem uporabniškem profilu Moj račun ali jih sporoči na e-naslov info@afrotera.com.

Ob uporabi spletne strani, naročilu izdelkov, povpraševanju preko elektronske pošte ipd. se lahko podatki shranjujejo na strežnike ponudnika za različne namene. Trgovec za zakonsko določen čas hrani ime ponudnika spletnih storitev, spletno stran, ki je povezana s spletno trgovino, spletne strani, do katerih dostopa uporabnik iz spletne trgovine ter uporabnikov IP naslov. Pri uporabnikih in kupcih pa lahko hrani tudi: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo.

Podatke lahko trgovec uporablja za dobavo izdelkov, ki jih naroči uporabnik, ali za statistične namene, ob tem pa ohranja anonimnost posameznika in njegovo identiteto v skladu z ZVOP-1. Afrotera navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Intelektualna lastnina
Spletna trgovina afrotera.com in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike artiklov in grafika ter ostali ne našteti elementi prikazani na spletnem mestu trgovca so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb. Te povezave so objavljene zgolj v pomoč, pri čemer Afrotera ne prevzema nobene obveznosti ali odgovornosti glede vsebine, točnosti, dostopnosti, varnosti, varovanja osebnih podatkov ali druge vsebine teh spletnih strani. Trgovec pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Trgovec zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

Komunikacija z uporabnikom

Afrotera bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Afrotera omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregleda. Afrotera ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po naši oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Afroteri dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Afrotera ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Afrotere, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na Afrotero.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine Afrotera so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s (super) živili posvetujete s svojim zdravnikom.

Pravila uporabe piškotkov

Z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje uporabljamo na spletnem mestu podjetja Afrotera piškotke za spremljavo obiskanosti spletne strani. Soglasje za uporabo osebnih podatkov lahko uporabnik kadarkoli prekliče z elektronskim sporočilom ali se obrne na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se preko brskalnikov prenesejo na napravo, s katere uporabnik dostopa do interneta. Piškotke z namenom prilagajanja oz. izboljšanja uporabniške izkušnje uporablja večina spletnih mest. Spletni brskalnik, preko katerega uporabnik dostopa do interneta, piškotke prenese ob prvem obisku spletne strani, ob nadaljnjih obiskih pa lahko preveri, ali je piškotek posameznega spletnega mesta že prisoten. Če je temu tako, brskalnik uporabi podatke iz piškotka in preko njih komunicira s spletno stranjo ter lahko prilagodi prikazano vsebino posameznemu uporabniku oz. posreduje analitične podatke upravljavcu spletne strani, ki na podlagi teh podatkov z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje prilagaja vsebino spletne strani uporabniku. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, zaradi česar je brskanje po spletnih mestih bolj učinkovito in prijazno.

Afrotera prenese ne nujne piškotke na napravo, preko katere dostopate do spletne strani, le v primeru, če v to privolite s klikom na »Strinjam se z namestitvijo spletnih piškotkov« v pojavnem okencu na spletni strani.

Uporabnik lahko shranjene piškotke kadarkoli preveri, oz. omeji ali onemogoči skladno z navodili spletnega brskalnika, ki ga uporablja, zato priporočamo, da s tem v zvezi preberete navodila brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru kakršnihkoli težav v zvezi z nastavitvami glede piškotkov v brskalniku nas prosim kontaktirajte preko enega izmed objavljenih kontaktnih podatkov.

Ponudnik ne odgovarja za morebitno krajo podatkov. Uporabnik spletne strani je dolžan tudi sam skrbeti za svoje osebne podatke in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Spletna trgovina uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varstvo uporabnikovih podatkov pred zlorabo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih ljudi.

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov na www.afrotera.com je ponudnik dosegljiv na kontaktnih naslovih preko e-pošte: info@afrotera.com ter preko navadne pošte: Afrotera, trgovina in storitve, d.o.o., Litostrojska 9, 1000 Ljubljana.

Cene

Vse cene izdelkov so v EUR in vsebujejo DDV. Pri nakupu so veljavne cene, ki veljajo ob potrdilu plačila. Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.

Opis izdelka

Vsak izdelek ima poleg slik tudi opis izdelka, ki je povezan s tem izdelkom. Po najboljših močeh bomo poskrbeli, da so te informacije, opisi in cene izdelkov točne. Čeprav se trudimo, da je spletna trgovina čimbolj ažurna, pa se lahko stanje spremeni ravno ko oddajate naročilo.

Trgovec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa trgovec ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta.

Cene in druge komponente opisa izdelka ne moremo potrditi preden od vas ne dobimo vašega naročila, ki ga lahko sprejmemo ali zavrnemo v skladu z našo politiko.

Naročilo in nakup
Spletna trgovina deluje 24/7, razen v primeru tehničnih motenj. Uporabnik lahko izbira in nakupuje izdelke iz ponudbe v spletni trgovini. Vsi izdelki, navedeni v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog. Po oddaji naročila, kupec prejme na elektronski naslov obvestilo o uspešno poslanem naročilu. Naročilo bomo pripravili v 1-3 delovnih dneh. Račun za nakupljene izdelke je priložen v poslanem paketu z nakupljenimi izdelki.

Z oddajo naročila kupec potrdi strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in jih brezpogojno sprejema v celoti, kot tudi varstvo podatkov. Pogodba je sklenjena na daljavo izključno v slovenskem jeziku. Podjetje bo shranilo pogodbo oziroma strinjanje s splošnimi pogoji, ter bo le to dostopno na zahtevo potrošnika.

Podjetje omogoča shranjevanje ali reprodukcijo pogodbenih določil ali splošnih pogojev (1. odstavek 7. člena ZEPT)

Podjetje pogodbena določila oz. povzetek celotnega naročila posreduje na elektronski naslov uporabnika, pri čemer ima ta na voljo, da kakršnokoli spremembo javi kot odgovor na poslano elektronsko sporočilo – spremembam bomo ugodili, če bodo javljene do konca delovnega dne, ko je bilo naročilo sprejeto. Ponudnik omogoča kupcu shranjevanje in reprodukcijo pogodbenih določil in besedila ter splošnih pogojev poslovanja, ki so kupcu na voljo v slovenskem jeziku.

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.afrotera.com i izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.afrotera.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • 2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v Afroteri v Ljubljani
 • 3. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo s plačilno kartico preko sistema Stripe.
 • 4. Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo

4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Afrotera lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Dostava in stroški pošiljanja

Možen je OSEBNI PREVZEM ali POŠILJANJE PREKO POŠTE SLOVENIJE ALI GLS.

Osebno se naročeno blago lahko prevzame vsak delovnik med 8.30 in 17.00 ter v soboto med 9.00 in 13.00. Po predhodnem dogovoru se je možno dogovoriti za osebni prevzem tudi izven navedenega delovnega časa. V vsakem primeru pa se je potrebno za mesto in uro osebnega prevzema dogovoriti preko telefona ali e-pošte.

Po pošti bodo naročila poslana v 1-3 delovnih dneh. Pošiljke odpremljamo preko Pošte Slovenije ALI GLS po navadni pošti, na željo stranke tudi s priporočeno pošto z odkupnino.

V primeru objektivnih razlogov, tehničnih ali drugih napak v postopku ter v primeru višje sile si pridružujemo pravico do daljšega roka dostave. V teh primerih se zavezujemo, da bomo naročnika o zamudi pri dobavi ustrezno obvestili.

Naročila, oddana in potrjena med tednom (od ponedeljka do petka), bodo predvidoma poslana v roku 1 do 4 delovnih dni. Potrudili se bomo, da bodo naročeni produkti na izbranem naslovu čim hitreje.

Stroški pošiljanja niso vključeni v nabavno ceno in bodo dodani nakupni ceni. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave se spreminja in sproti osvežuje med naročilom. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Dostava za naročila nad 50 € je brezplačna.

Cena poštnine je odvisna od teže paketa in se obračuna po naslednjem ključu:

 • Teža paketa do 500 g (Pošta Slovenije): 2,20 eur
 • Teža paketa do 500 g z odkupnino (Pošta Slovenije): 4,50 eur
 • Teža paketa do 2 kg (GLS): 3,80 eur (z odkupnino +0,70 eur)
 • Teža paketa od 2 do 5 kg (GLS): 4,30 eur (z odkupnino +0,70 eur)

Cene se spreminjajo glede na veljavne cenike Pošte Slovenije in GLS.

Sledenje pošiljk, poslanih preko GLS, je na voljo tukaj.

Načini plačila

V spletni trgovini www.afrotera.com ponujamo sledeče načine plačil:

 • z gotovino/kartico: ob prevzemu pošiljke pri dostavi (odkupnina)
 • z nakazilom na račun podjetja (po predračunu)*
 • s plačilno oziroma kreditno kartico preko spleta:
  • Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • Maestro (z ustrezno aktivacijo pri vaši banki)
 • PayPal
 • Apple Pay

* Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo po prejemu plačila predračuna. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni.

Podatki za plačilo predračuna:

Prejemnik: Afrotera d.o.o.
Sedež podjetja: Litostrojska cesta 9, Ljubljana, Slovenija
Naziv banke: NLB d.d., Tavčarjeva ulica 7, Ljubljana
Številka računa: SI56 0201 5026 2964 296
BIC banke: LJBASI2X
Referenčna številka: SI00 + številka naročila
Koda namena: GDSV ali OTHR

Afrotera je dolžna kupcu izdati račun, in sicer račun priloži v poslan paket. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Obveznost kupca je, da izdani račun prevzame in ga zadrži.

Obvestilo_o_obveznosti_izdaje_racuna2 SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Sprejem naročila

Potrditev oz. sprejem vašega naročila pomeni potrdilo o prejemu vašega naročila, ki ga prejmete po e-pošti takoj po oddaji naročila. Potrdilo o prejemu vašega naročila vsebuje seznam in cene kupljenih proizvodov, osnovne informacije in cene dostave. Naša trgovina predstavlja vabilo, za sprejem ponudbe za nakup naših izdelkov. Z vašim nakupom in plačilom kupnine ste dali ponudbo za nakup naših izdelkov.

Po ali skupaj s potrdilom o prejemu vašega naročila vam bomo poslali potrdilo o poslanem aročilu. Potrdilo o poslanem naročilu pomeni sprejem vašega naročila, ki vam bo poslan po e-pošti ob poslanem naročilu. Potrdilo o poslanem naročilu vašega naročila predstavlja sporazum in vključuje seznam kupljenih proizvodov, osnovne informacij, nakup in cene dostave, račun, podatke za dostavo, kot tudi te pogoje. S prejemom potrdila o poslanem naročilu ste uspešno zaključili nakup in sklenili pogodbo z nami.

Zavrnitev naročila

O zavrnitvi naročila boste obveščeni po e-pošti.

Vaše naročilo je po navadi zavrnjeno zaradi enega izmed sledečih razlogov:

 • Izdelka ni na zalogi.
 • Nismo prejeli vašega plačila.
 • Napaka pri opisu ali ceni izdelka.
 • Ne izpolnjujete pogojev poslovanja.
 • Niste zagotovili pravih in preverljivih informacij.

V primeru zavrnitve vašega naročila se vaše plačilo (če obstaja), povrne v najkrajšem možnem času, vendar najkasneje v roku štirinajstih (14) dneh po obvestilu o zavrnitvi.

Prizadevamo si, da bi dosegli najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Ne moremo pa jamčiti da bo vaš nakup sprejet in poslan. Na noben način nismo odgovorni za zavrnitev naročila.

Izdelek ni na zalogi
Izdelkov, ki so označeni s “Trenutno ni na zalogi”, ni mogoče naročiti. V kolikor želite, da vas obvestimo, kdaj bo izdelek zopet na voljo, nam to sporočite na info@afrotera.com

Sprememba ali preklic nakupa
V primeru spremembe ali preklica naročila je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@afrotera.com in se pri tem sklicevati na številko nakupa, ki je navedena v obvestilu o uspešno poslanem naročilu.

Vračilo poškodovanih pošiljk
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in nepoškodovani ter zapakirani v dostavni material odposlani na kupčev naslov. Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati. V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri Pošti Slovenije (kasnejša reklamacija ni možna).

Odstop od pogodbe

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe v skladu s 43.č, b43.d in 43.d členom ZVPot

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@afrotera.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Afrotera d.o.o., Litostrojska cesta 9, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo, pri čemer ne bo imel dodatnih stroškov.. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi zapečatenih živil, saj to ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Pritožbe in spori

Afrotera spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Afrotera se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@afrotera.com.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Afrotera bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Afrotera se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo Afrotera prizadevala po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Afrotera, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Copyright © Afrotera, trgovina in storitve, d.o.o.
Vse pravice so pridržane. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate po e-pošti: info@afrotera.com.