Opis

Kokosovo olje ali kokosovo maslo je pridelano po postopku hladnega stiskanja in je nerafinirano. Pridobiva se iz sredic kokosovih orehov. Kokos se pri nizkih temperaturah takoj po odprtju oreha posuši in hladno stisne. Hladno stiskano kokosovo olje je bogat naravni vir lavrinske kisline (ki je sicer tudi sestavina materinega mleka).

Hladno stiskano kokosovo olje ima nežen okus in vonj po kokosu, kar dokazuje da ni bilo kemično in termično obdelano.

Kljub dejstvu, da je hladno stiskano kokosovo olje v glavnem sestavljeno iz nasičenih maščobnih kislin, deluje zelo blagodejno na naš organizem, saj ne vsebuje škodljivih trans maščobnih kislin. Presnavlja se skozi jetra in daje našemu telesu potrebno energijo, kar je še posebno koristno pri telesnih naporih ali športni aktivnosti.

Olje je lahko prebavljivo in zato primerno za ljudi, ki imajo težave s presnovo maščob.

Uporabljamo ga lahko surovega ali za peko, cvrtje in kuhanje, saj je zelo stabilno pri visokih temperaturah. Dodajamo ga lahko smutijem, sladicam, namazom, omakam, odlično se obnese pri peki palačink. 

Uporabljamo ga lahko tudi za nego kože in las. Z njim odstranjujemo ličila, ga vmešamo v domačo masko za obraz, si ga vtremo v lase in lasišče, kar lase nahrani in utrjuje. Kokosovo olje zavira rast in razmnoževanje mikrobov.

Odlično hranilno negovalno maslo za telo si lahko pripravimo tudi sami iz kombinacije Afrotera nerafiniranega karitejevega masla, hladno stiskanega kokosovega olja in poljubnih naravnih eteričnih olj.

Pri temperaturi nad 24 °C postane tekoče, pod to temperaturo pa je snežno bele barve in v trdem stanju.


Sestavine: 100% hladno stiskano kokosovo olje 

Poreklo: Slonokoščena obala

Shranjevanje: V suhem in temnem prostoru v zaprti embalaži. 

Hranilna vrednost na 100 ml:
Energijska vrednost 819 kcal/3367J
Beljakovine 0 g
Ogljikovi hidrati 0 g
Maščobe 90.9 g, od tega nenasičene 8.2 g