Opis

Kralj sadja, sončni suhi mango Afrotera je nežveplan, neškropljen, je brez dodanih sladkorjev in konzervansov. Je prava bomba življenjsko pomembnih hranljivih snovi. Sušen je toliko časa, dokler ne izgubi vode, kar povzroči, da se povišajo tako gostota kalorij, intenzivnost okusa kot delež vsebnosti hranljivih snovi. 

Suhi mango iz naše ponudbe je sorte »Kent«, ki je po naravi bolj sladka in sočna sorta manga, ter sorte “Brooks”, ki je bogato sladko-kislega okusa in mehke teksture. Ponudba je odvisna od sezone in zaloge količin. Na voljo imamo zgolj trenutno sezonsko ponudbo in ker je sveže sušen, je odličnega okusa. 

Mangovec pripada družini Anacardiaceae (rujevke), je vedno zeleno, in v Burkina Fasu (od koder prihaja naš mango) zraste do približno 15 metrov visoko. Mangovce najdemo večinoma na jugo-zahodu dežele, kjer je klima že subtropska in zanje najbolj ugodna. Mango je različnih barv in oblik, od zelene do rumene in oranžno-rdeče.

Eno drevo v polni rodnosti letno obrodi od 400 do 600 plodov sočnega manga, odvisno od sezone, sorte in velikosti dreves.

Suhi mango Afrotera lahko v kulinariki nadomestimo s svežim tako, da ga za nekaj ur namočimo v vodi, pomarančnem soku, kokosovem mleku… in ga takega užijemo ali pa iz njega pripravimo slasten sladoled, džem, smutije, sadne kroglice itd.


Sestavine: 100% suhi mango

Poreklo: Burkina Faso

Shranjevanje: Shranjevati v suhem prostoru na sobni temperaturi.

Hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 303 kcal
Maščobe 0.6 g, od tega nasičene < 0.2 g
Ogljikovi hidrati 72 g, od tega sladkorji 61 g
Prehranske vlaknine 7.7 g
Beljakovine 6.1 g
Sol < 0.01 g