Mango sladoled po Oskarjevem receptu

Sestavine za mangov sladoled pripravljen v manj kot pol ure:

4 rezini suhega manga, prethodno namočenega v vodi

2 zamrznjeni banani

Postopek:

Namočen mango in zamrznjene koščke banan damo za par minut v mešalnik. Nato nam še preostane, da sladoled damo v kornet ali posodico in okrasimo po želji. V slast!   

Mango je sezonsko sadje in če ste kdaj potovali po tropih, dobro veste, da jih je na tamkajšnjih tržnicah najbolje kupovati od konca aprila do sredine avgusta. Takrat mango vabi s svojim prijetnim vonjem, ki obeta sočno in sladko poslastico. Oskar vam je pripravil recept za mangov sladoled. Rabili boste manj kot pol ure časa in veliko dobre volje.

Seveda je najboljši mango tisti, ki je sveže utrgan, takšnih pa pri nas žal ni. V naših trgovinah lahko kupite tiste, ki so jih obrali še nedozorele in so dozorevali v hladilnici. Vseeno lahko še nedozoreli mango, ki ste ga kupili v trgovini, doma postavite na sonce in počakate nekaj dni, da dozori. Lahko ga zavijete tudi v papir, kar pospeši njegovo dozorevanje.

Obstaja tudi drugačna in vsekakor bolj enostavna rešitevsuhi mango, ki ga dobite v naši spletni trgovini (tukaj) enostavno za 10 minut namočite v vodo in uporabite kot svežega.

Kupite izdelke