Mango ala Tajda: mangove ovsene ploščice

Mangove ovsene ploščice z Afrotera izdelki. Lahko so zajtrk, malica, večerja, sladica! Ploščice so povrh vsega zdrav in okusen obrok za celo družino! Odlične mangove ovsene ploščice z Afrotera izdelki

Sestavine:


mango


ovseni kosmiči


semena: sončnična, laneno, bučno, konopljino, mandlji v koščkih…


rozine


Postopek:

Vse sestavine zmešaš

Daš na peki papir v ravno posodo

Čez nekaj ur jih lahko narežeš in okrasiš

Tajda pravi, da so mangove ploščice božanske.

Suhi mango iz naše ponudbe je sorte »Kent«, ki je po naravi bolj sladka in sočna sorta manga, ter sorte “Brooks”, ki je bogato sladko-kislega okusa in mehke teksture. Ponudba je odvisna od sezone in zaloge količin. Na voljo imamo zgolj trenutno sezonsko ponudbo in ker je sveže sušen, je odličnega okusa.

Mangovec pripada družini Anacardiaceae (rujevke), je vedno zeleno, in v Burkina Fasu (od koder prihaja naš mango) zraste do približno 15 metrov visoko. Mangovce najdemo večinoma na jugo-zahodu dežele, kjer je klima že subtropska in zanje najbolj ugodna. Mango je različnih barv in oblik, od zelene do rumene in oranžno-rdeče.

Eno drevo v polni rodnosti letno obrodi od 400 do 600 plodov sočnega manga, odvisno od sezone, sorte in velikosti dreves.

Suhi mango Afrotera lahko v kulinariki nadomestimo s svežim tako, da ga za nekaj ur namočimo v vodi, pomarančnem soku, kokosovem mleku… in ga takega užijemo ali pa iz njega pripravimo slasten sladoled, džem, smutije, sadne kroglice itd.

Kupite izdelke