[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Božanske in energične mangove kroglice z Afrotera izdelki

Mangove kroglice so odličen prigrizek! Vsebujejo vlaknine, beljakovine, zdrave maščobe. Sladka in zdrava sladica bi lahko rekli. So zelo enostavne za pripravo.

 

Sestavine:


mango


mleti lešniki


vanilija, muškatni orešček


 

Postopek:

Namočen mango zmešaš v maso, ni njuno, da čisto gladko. Vanj vmešaš mlete lešnike in še kakšno začimbo. Pustiš, da se strdi in oblikuješ kroglice, ki jih povaljaš v kokosovo moko. Sofija pravi, da so kroglice zelo dobre.

Suhi mango iz naše ponudbe je sorte »Kent«, ki je po naravi bolj sladka in sočna sorta manga, ter sorte “Brooks”, ki je bogato sladko-kislega okusa in mehke teksture. Ponudba je odvisna od sezone in zaloge količin. Na voljo imamo zgolj trenutno sezonsko ponudbo in ker je sveže sušen, je odličnega okusa.

Mangovec pripada družini Anacardiaceae (rujevke), je vedno zeleno, in v Burkina Fasu (od koder prihaja naš mango) zraste do približno 15 metrov visoko. Mangovce najdemo večinoma na jugo-zahodu dežele, kjer je klima že subtropska in zanje najbolj ugodna. Mango je različnih barv in oblik, od zelene do rumene in oranžno-rdeče.

Eno drevo v polni rodnosti letno obrodi od 400 do 600 plodov sočnega manga, odvisno od sezone, sorte in velikosti dreves.

Suhi mango Afrotera lahko v kulinariki nadomestimo s svežim tako, da ga za nekaj ur namočimo v vodi, pomarančnem soku, kokosovem mleku… in ga takega užijemo ali pa iz njega pripravimo slasten sladoled, džem, smutije, sadne kroglice itd.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

V NAKUP AFROTERA IZDELKOV

[/et_pb_text][et_pb_shop admin_label=”V NAKUP AFROTERA IZDELKOV” type=”best_selling” posts_number=”4″ columns_number=”0″ orderby=”menu_order”] [/et_pb_shop][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]