Opis

Afriško črno milo pridelujejo ženske v zahodni Afriki iz lokalno pridelanih naravnih sestavin in na tradicionalen način. Sestavine so posušene na soncu in pražene, zato ima črno milo temno barvo. Nato se doda voda in olja, kot so kokos, palma in karitejevo maslo. Milo nato pustijo, da se usede in dozori.

Afriško črno milo je primerno za vse tipe kože ter za nego obraza, celega telesa, las in lasišča. Zaradi visoke vsebnosti karitejevega masla in kokosovega olja kožo neguje in jo globinsko očisti ter pomaga pri odpravljanju aken. Po uporabi mila koža postane gladka, mehka in prožna. Milo je temne barve zaradi vsebnosti  kakavovih zrn.

Ker je afriško črno milo nekoliko mehkejše kot večina drugih naravnih mil, svetujemo, da ga po uporabi postavite na mrežasto podlago, da se milo odcedi in hitreje posuši.

Afriško črno milo je primerno tudi za umivanje las (vendar ne za barvane lase, ker jih suši), a je priporočljivo lasišče namiliti in sprati dvakrat.

Pozor: Barva, velikost in oblika mila se lahko razlikuje od serije do serije zaradi ročne pridelave. Barva lahko odstopa od svetlo rjave do temno rjave.


Sestavine: Potassium Shea Butterate, Potassium Cocoate, Potassium Palmate, Aqua, Glycerin

Poreklo: Burkina Faso

Teža: +/- 150g

Naša naravna mila so izdelana ročno po hladnem postopku iz najkakovostnejših naravnih rastlinskih maščob in eteričnih olj. Sestavine obdržijo vse svoje negovalne in aromatične lastnosti. Mila ne vsebujejo živalskih maščob, mineralnih olj, umetnih penilcev, barvil, mehčalcev ali konzervansov.

Naravna mila blagodejno delujejo na kožo, saj naravna masla, olja ter eterična olja kožo nahranijo in pripomorejo k lajšanju kožnih sprememb. Ta mila so uporabna za nego celega telesa, občutljive kože ter las in lasišča.