Cene
Vse cene izdelkov so v EUR in vsebujejo DDV. Pri nakupu so veljavne cene, ki veljajo ob potrdilu plačila. Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.

Dostava in stroški pošiljanja

Možen je OSEBNI PREVZEM ali POŠILJANJE PO POŠTI.

Osebno se naročeno blago lahko prevzame vsak delovnik med 8.30 in 17.00 ter v soboto med 9.00 in 13.00. Po predhodnem dogovoru se je možno dogovoriti za osebni prevzem tudi izven navedenega delovnega časa. V vsakem primeru pa se je potrebno za mesto in uro osebnega prevzema dogovoriti preko telefona ali e-pošte.

Po pošti bodo naročila poslana v 2-5 delovnih dneh. Pošiljke odpremljamo preko Pošte Slovenije po navadni pošti brez sledenja (samo za pošiljke do 500 g), na željo stranke tudi s priporočeno pošto z odkupnino. Vse pošiljke nad 500 g pošiljamo preko GLS.

Za vsa naročila do 11.00 se bo trgovec potrudil, da bodo poslana v roku 3 dni (pod pogojem, da je blago na zalogi). Za dostavo blaga in ceno pošiljanja izven Slovenije nas predhodno kontaktirajte. V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Pošiljka bo poslana na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo “sprejeto”. Dobavni rok je v izjemnih primerih največ do 10 dni, razen če je dogovor drugačen. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dostave.

Stroški pošiljanja niso vključeni v nabavno ceno in bodo dodani nakupni ceni. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov (razen pri plačilu ob povzetju, kjer vam Pošta Slovenija zaračuna provizijo za plačilo položnice). Cena dostave se spreminja in sproti osvežuje med naročilom. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Za naročila nad 50,00€ je dostava brezplačna.

Cena poštnine je odvisna od teže paketa in se obračuna po naslednjem ključu (po navadni pošti):

Teža paketa Cena poštnine (v EUR z DDV)
od 251 do 500 gramov 3 (brez sledenja Pošta Slo)
do 2 kg 3,80 (GLS)
od 2 do 5 kg 4,30 (GLS)
od 5 do 10 kg 5 (GLS)
odkupnina + 1 eur (GLS)

Cene se spreminjajo glede na veljavni cenik Pošte Slovenije in GLS.

Naročilo in nakup
Spletna trgovina deluje 24/7, razen v primeru tehničnih motenj. Uporabnik lahko izbira in nakupuje izdelke iz ponudbe v spletni trgovini. Vsi izdelki, navedeni v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog. Po oddaji naročila, kupec prejme na elektronski naslov obvestilo o uspešno poslanem naročilu. Naročilo bomo pripravili v 1-3 delovnih dneh.  Račun za nakupljene izdelke je priložen v poslanem paketu z nakupljenimi izdelki.

Načini plačila

Plačilo lahko izvršite:

 • Preko spletne banke (naš transakcijski račun je SI56 0201 5026 2964 296
 • Preko fizičnega UPN obrazca na katerikoli banki, pošti, trgovini itd.
 • Osebno ob prevzemu blaga

Prvi dve številki sklica sta SI00, nato nadaljujete s številko vašega računa (recimo SI00  5409). BIC NLB banke: LJBASI2X

Sprejem naročila

Potrditev oziroma sprejem vašega naročila pomeni potrdilo o prejemu vašega naročila, ki ga prejmete po e-pošti takoj po oddaji naročila. Potrdilo o prejemu vašega naročila vsebuje seznam in cene kupljenih proizvodov, osnovne informacije in cene dostave. Naša trgovina predstavlja vabilo, za sprejem ponudbe za nakup naših izdelkov. Z vašim nakupom in plačilom kupnine ste dali ponudbo za nakup naših izdelkov.

Po ali skupaj s potrdilom o prejemu vašega naročila vam bomo poslali potrdilo o poslanem naročilu. Potrdilo o poslanem naročilu pomeni sprejem vašega naročila, ki vam bo poslan po e-pošti ob poslanem naročilu. Potrdilo o poslanem naročilu vašega naročila predstavlja sporazum in vključuje seznam kupljenih proizvodov, osnovne informacij, nakup in cene dostave, račun, podatke za dostavo, kot tudi te pogoje. S prejemom potrdila o poslanem naročilu ste uspešno zaključili nakup in sklenili pogodbo z nami.

Zavrnitev naročila

O zavrnitvi naročila boste obveščeni po e-pošti.

Vaše naročilo je po navadi zavrnjeno zaradi enega izmed sledečih razlogov:

 • Izdelka ni na zalogi.
 • Nismo prejeli vašega plačila.
 • Napaka pri opisu ali ceni izdelka.
 • Ne izpolnjujete pogojev poslovanja.
 • Niste zagotovili pravih in preverljivih informacij.

V primeru zavrnitve vašega naročila se vaše plačilo (če obstaja), povrne v najkrajšem možnem času, vendar najkasneje v roku štirinajstih (14) dneh po obvestilu o zavrnitvi.

Prizadevamo si, da bi dosegli najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Ne moremo pa jamčiti da bo vaš nakup sprejet in poslan. Na noben način nismo odgovorni za zavrnitev naročila.

Izdelek ni na zalogi
Izdelkov, ki so označeni s “Trenutno ni na zalogi”, ni mogoče naročiti. V kolikor želite, da vas obvestimo, kdaj bo izdelek zopet na voljo, nam to sporočite na info@afrotera.si.

Odstop od pogodbe

 Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe v skladu s 43.č, b43.d in 43.d členom ZVPot

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@afrotera.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Afrotera d.o.o., Litostrojska cesta 9, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo, pri čemer ne bo imel dodatnih stroškov.. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
 • Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah  o dobavi zapečatenih živil, saj to ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat. 
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. 

Sprememba ali preklic nakupa
V primeru spremembe ali preklica naročila je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@afrotera.com in se pri tem sklicevati na številko nakupa, ki je navedena v obvestilu o uspešno poslanem naročilu.

Vračilo poškodovanih pošiljk
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in nepoškodovani ter zapakirani v dostavni material odposlani na kupčev naslov. Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati. V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri Pošti Slovenije ali DPD (kasnejša reklamacija ni možna).

Opis izdelka

Vsak izdelek ima poleg slik tudi opis izdelka, ki je povezan s tem izdelkom. Po najboljših močeh bomo poskrbeli, da so te informacije, opisi in cene izdelkov točne. Čeprav se trudimo, da je spletna trgovina čimbolj ažurna, pa se lahko stanje spremeni ravno ko oddajate naročilo.

Trgovec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa trgovec ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (barve, dodatna oprema).

Cene in druge komponente opisa izdelka ne moremo potrditi preden od vas ne dobimo vašega naročila, ki ga lahko sprejmemo ali zavrnemo v skladu z našo politiko.

Terjatve

Kakršne koli informacije, zahtevke, prošnje in obvestila, lahko pošljete po elektronski pošti na info@afrotera.com. Ti se bodo obravnavali v skladu z navedenimi pogoji. Potrudili se bomo odgovoriti v roku osmih (8) dni po predložitvi vašega zahtevka. Prizadevali si bomo, da izpolnimo svojo obveznost v roku osmih (8) dneh po vašem zahtevku.

Spremembe na spletni strani

Pridržujemo si pravico, da: spremenimo ali umaknemo, začasno ali trajno, to spletno stran (ali katerikoli njen del).

Trgovec stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Spremembe teh pogojev

Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu www.afrotera.com kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Splošne pogoje.

Pravice intelektualne lastnine

Spletna trgovina www.afrotera.com in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike artiklov in grafika ter ostali ne našteti elementi prikazani na spletnem mestu trgovca so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov spletno trgovino trgovca je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev trgovca. Trgovec ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa.

Afrotera se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Afrotera navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Trgovec v spletnem mestu uporablja kar nekaj različnih varnostnih tehnologij za zaščito vaših podatkov in zasebnosti.

Prenos podatkov na strežnik je varovan z 128-bitnim SSL certifikatom, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 • Afrotera za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • Afrotera navedene osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • Podatke o dostavi Afrotera predaja pošti Slovenije v namen dostave izdelkov.

Komunikacija z uporabnikom

Afrotera bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.

Copyright ©  Afrotera, trgovina in storitve, d.o.o.
Vse pravice so pridržane. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate po e-pošti: info@afrotera.com.