Opis

Domača mangova marmelada je pripravljena iz naših rezin suhega manga in vsebuje zgolj 5% trsnega sladkorja.

Suhi mango, iz katerega je pripravljena naša domača mangova marmelada, je sorte »Kent«, ki je po naravi bolj sladka in sočna sorta manga, ter sorte “Brooks”, ki je bogato sladko-kislega okusa in mehke teksture. Ponudba je odvisna od sezone in zaloge količin. Na voljo imamo zgolj trenutno sezonsko ponudbo in ker je sveže sušen, je odličnega okusa.

Kralj sadja, sončni suhi mango Afrotera je nežveplan, neškropljen, je brez dodanih sladkorjev in konzervansov. Je prava bomba življenjsko pomembnih hranljivih snovi. Sušen je toliko časa, dokler ne izgubi vode, kar povzroči, da se povišajo tako gostota kalorij, intenzivnost okusa kot delež vsebnosti hranljivih snovi.

Mangovec pripada družini Anacardiaceae (rujevke), je vedno zeleno, in v Burkina Fasu (od koder prihaja naš mango) zraste do približno 15 metrov visoko. Mangovce najdemo večinoma na jugo-zahodu dežele, kjer je klima že subtropska in zanje najbolj ugodna. Mango je različnih barv in oblik, od zelene do rumene in oranžno-rdeče.

Eno drevo v polni rodnosti letno obrodi od 400 do 600 plodov sočnega manga, odvisno od sezone, sorte in velikosti dreves.


Sestavine: mango, voda, sladkor, cimet, klinčki

Izdelano iz 70 g sadja na 100 g izdelka. Skupni sladkorji 65 g na 100 g izdelka (vključno s sladkorjem, ki ga vsebuje mango).

Shranjevanje: Po odprtju hraniti v hladnem prostoru in porabiti v enem mesecu

Hranilna vrednost na 100 g:
Energija 1497kJ / 340kcal,
maščobe 0.6.g,
ogljikovi hidrati 68 g, od tega sladkorji 56 g,
vlaknine 8.7 g,
beljakovine 8.3 g