Opis

Korenčkovo olje Afrotera se pridobiva z maceracijo korenja v sončničnem olju. Tako se v olje izloči beta karoten, ki je močan antioksidant. Primerno je za zunanjo uporabo.

Korenčkovo olje Afrotera pospešuje in ohranja naravno porjavelost kože, zaradi česar je še posebej priljubljeno v poletnih kremah za sončenje. Uporabljamo ga tudi za lajšanje opeklin. 

Je popolna izbira za nego mastne kože, nagnjene k ogrcem in aknam. Spodbuja prekrvavitev in obnavlja kožo, zato je uporabno tudi za  zmanjšanje temnih podočnjakov.

Korenčkovo olje je odlično tudi za samostojno uporabo na koži, saj deluje vlažilno in je bogato z antioksidanti in vitamini.

Korenčkovo olje se zaradi močne oranžne obarvanosti pogosto uporablja za izdelavo mil. Na koži ga sicer lahko uporabimo, vendar je bolje, da ga pred tem pomešamo z nosilnim oljem, saj lahko močna oranžna barva ostane tudi na koži.

S korenčkovim oljem si lahko doma pripravimo kreme proti staranju kože, serume proti gubam, kreme za vsakodnevno nego obraza in popolnoma naravna mila.

Sestavine: sončnično olje, izvleček korenčka, izvleček rožmarina

Helianthus Annuus Seed Oil, Daucus Carota Sativa Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf

Poreklo: Nemčija

Shranjevanje: v temnem prostoru na sobni temperaturi