V podjetju Afrotera sestavine in izdelke izbiramo skrbno preko neposrednega posredovanja med proizvajalci iz Z afriških držav (predvsem Burkina Faso) ter slovenskimi kupci.

Kot otrok sem v svoji družini spoznaval bogastvo, ki nam ga je narava dala z enim samim sadežem – sadežem karitejevega drevesa. Iz sadežev pridobljeno zdravilno, negovalno in prehransko uporabno, karitejevo maslo je bilo (in še vedno je) nepogrešljivo na vseh področjih življenja afriških družin. Z njim so me masirali, mi ga ob prehladih vtirali v nosnice, mi z njim negovali kožo in lase, lajšali razne kožne spremembe ter bogatili naše jedi.
Po prihodu v Slovenijo sem se odločil, da ta, meni tako drag, domači čudež narave v kakovostni obliki ponudim tudi drugim ljudem. Zato smo po načelih pravične trgovine začeli trgovsko sodelovanje z žensko zadrugo v Burkina Fasu, ki to vrhunsko maslo z vso skrbnostjo prideluje po receptu, znanem že iz starih dob. In tu je plod sodelovanja, tu je naša ponudba: linija lončkov Afrotera nerafiniranega karitejevega masla in naravnih mil, ki so narejena na osnovi tega karitejevega masla.

Kakovost izbranih sestavin nam je pomembna, kakor nam je pomemben tudi njihov izvor. Vemo, od kod izvirajo sadeži, kdo jih nabira, kako jih predelujejo ter koliko in kako so te osebe za to plačane. Naše trgovsko sodelovanje lahko poimenujemo z nazivom pravična trgovina – poslovni model, ki omogoča, da proizvajalci/ke za svoje delo – brez velike verige vmesnih odjemalcev – prejmejo neposredno, pravično plačilo.

Tradicionalni recepti za izdelovanje Afrotera karitejevega masla in mil s svojim postopkom ročne izdelave omogočijo ohranitev visokih hranilnih vrednosti vitaminov in maščob, ki jih v rafiniranem karitejevem maslu ne najdemo. Naši izdelki so v Burkina Fasu odlikovani s certifikatom ECOCERT za pravično trgovino ter ECOCERT za ekološko pridelavo.