fbpx
Naravna kozmetika in eksotični izdelki iz Afrike

UPORABA IN UČINKI

 

Naše karitejevo maslo se uporablja v kozmetične in zdravilne namene. Je nerafinirano, nehidrogenirano in visoke kvalitete. Po sestavi je trdo, a se v stiku s kožo hitro raztopi. Lahko se uporablja samo ali kot sestavina za pripravo naravnih mil, krem itd. Je hranljivo, vlažilno, z izrednimi zdravilnimi učinki na kožo.  Je bogato z vitaminoma A in E, ki lajšata kožne spremembe in kožo ščitita pred prostimi radikali ter prezgodnjim nastankom gubic. Maslo kožo mehča, vlaži, spodbuja obnavljanje celic in nastanek kolagena, povečuje njeno elastičnost in jo varuje pred raznimi vremenskimi spremembami.


 

NEKAJ UČINKOV NAŠEGA KARITEJEVEGA MASLA

 • kožo mehča, jo vlaži, hrani ter spodbuja obnavljanje celic in nastanek kolagena
 • kožo ob manjših kožnih ranah, razpokah in opeklinah hitro regenerira
 • blaži strije in gube
 • dojenčkom blaži in odpravlja plenične izpuščaje
 • deluje blagodejno na utrujene, napete, razbolele mišice ter preventivno pred in po vadbi
 • ščiti kožo pred mrazom, vetrom, je blažja zaščita pred sončnimi žarki (SPF 4-6)
 • blaži in zdravi kožne izpuščaje, kožne alergije, ekceme, dermatitise
 • blaži pike žuželk
 • spodbuja boljšo cirkulacijo krvnega obtoka in blaži krčne žile
 • pomaga pri hemoroidih, saj deluje protivnetno
 • neguje suhe lase in lasišče 

 

Ste vedeli?

V zadnjih desetletjih velike količine karitejevega masla namenjajo predvsem za izdelavo čokolade in peciva v industrijskih deželah, manjše količine pa za proizvodnjo kozmetike. Dodaja se ga predvsem dražjim negovalnim izdelkom, najprej zato, ker je odličen za ustvarjanje in ohranjanje ustrezne gostote in konsistence v določeni kreme ali v losjonu, še bolj pomembne pa so njegove negovalne in blažilne lastnosti. Teh se lahko nadejamo zgolj takrat, ko karitejevo maslo ni izpostavljeno različnim kemijskim postopkom ali visokim  temperaturam, ki jih kozmetični koncerni koristijo za očiščevanje masla, saj je maslo takrat oropano svojih resnično zdravilnih in negovalnih lastnosti. Temu postopku pravimo tudi rafiniranje, posledica pa je snežno belo maslo, brez vonja. V rafiniranih oblikah ga lahko najdemo v negovalnih izdelkih, ki pogosto vsebujejo le male količine po navadi rafiniranega karitejevega masla. Taki izdelki pogosto vsebujejo tudi parafinum liquidum in druga konzervirna sredstva, kot so različni parabeni, kar, milo rečeno, koži ne koristi. 

IZDELKI IZ PRAVIČNE TRGOVINE

NARAVNI IZDELKI Z ECOCERT CERTIFIKATOM

Nerafinirano karitejevo maslo AFROTERA je proizvedeno v okviru ženske zadruge okrog 3500 žensk v Z afriški državi Burkina Faso. Združenje žensk igra pomembno vlogo pri izboljšanju ekonomsko-socialnega statusa žensk. Maslo je odlikovano s certifikatoma ECOCERT Fair Trade Responsible (pravična trgovina) ter ECOCERT Organic standard (ekološka pridelava).

Ecocert je francosko združenje za kontrolo in certificiranje izdelkov na področju naravne kozmetike. Predstavlja vodilno oznako za jamstvo ekološko-biološke kozmetike. V izdelkih, ki so označeni z oznako ECOCERT, ni dovoljena uporaba etoksiliranih sestavin, glikolov, parabenov ali umetnih dišav. Dovoljena sta dva načina izdelovanja kozmetičnih izdelkov, in sicer gre lahko za ‘naravni’ ali ‘naravni in ekološki’ izdelek.