fbpx
Naravna kozmetika in eksotični izdelki iz Afrike

O NAS

 

Kot otrok sem v svoji družini spoznaval bogastvo, ki nam ga je narava dala z enim samim sadežem – sadežem karitejevega drevesa. Iz sadežev pridobljeno zdravilno, negovalno in prehransko uporabno, karitejevo maslo je bilo (in še vedno je) nepogrešljivo na vseh področjih življenja afriških družin. Takrat so me z njim masirali, mi ga ob prehladih vtirali v nosnice, mi z njim negovali kožo in lase, lajšali razne kožne spremembe ter bogatili naše jedi.

Po prihodu v Slovenijo sem se odločil, da ta, meni tako drag, domači čudež narave v kakovostni obliki ponudim tudi drugim ljudem. Zato smo po načelih pravične trgovine začeli trgovsko sodelovanje z žensko zadrugo v Burkina Fasu, ki to vrhunsko maslo z vso skrbnostjo prideluje po receptu, znanem že iz starih dob… in tu je plod sodelovanja, tu je naša ponudba: linija lončkov nerafiniranega karitejevega masla in naravnih mil, ki so narejena na osnovi tega karitejevega masla.

 

IZDELKI IZ PRAVIČNE TRGOVINE

NARAVNI IZDELKI Z ECOCERT CERTIFIKATOM

Nerafinirano karitejevo maslo AFROTERA je proizvedeno v okviru ženske zadruge okrog 3500 žensk v Z afriški državi Burkina Faso. Združenje žensk igra pomembno vlogo pri izboljšanju ekonomsko-socialnega statusa žensk. Maslo je odlikovano s certifikatoma ECOCERT Fair Trade Responsible (pravična trgovina) ter ECOCERT Organic standard (ekološka pridelava).

Ecocert je francosko združenje za kontrolo in certificiranje izdelkov na področju naravne kozmetike. Predstavlja vodilno oznako za jamstvo ekološko-biološke kozmetike. V izdelkih, ki so označeni z oznako ECOCERT, ni dovoljena uporaba etoksiliranih sestavin, glikolov, parabenov ali umetnih dišav. Dovoljena sta dva načina izdelovanja kozmetičnih izdelkov, in sicer gre lahko za ‘naravni’ ali ‘naravni in ekološki’ izdelek.