Naravna kozmetika in eksotični izdelki iz Afrike
Presna kakavova zrna Afrotera

Presna kakavova zrna 250 g

5,00

Kategorija:

Opis izdelka

Ko zrna poberejo iz lupine sadeža kakavovca, jih posušijo na soncu, zato so kakavova zrna presna in so kiselkasto-grenkega okusa. Ker niso toplotno ali kako drugače predelana, so ta presna kakavova zrna ohranila vse izvorne hranilne vrednosti. Takoj ko so zrna toplo obdelana, izgubijo večino svojih hranilnih snovi.

Ravno zato so presna kakavova zrna bogat vir magnezija, železa, cinka in raznih drugih mineralov. Magnezij in železo prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, cink pa prispeva k ohranjanju zdravih nohtov, las in kože.

Presna kakavova zrna lahko uživate sama, lahko pa tudi recimo pomočena v med, za pridobitev sladkega okusa. Lahko jih zmeljete ali zdrobite ter dodajate napitkom, pudingom, raznim sladicam, kosmičem, saj izjemno obogatijo okus jedi. Ni jih potrebno lupiti, ker je lupina užitna. Lahko pa jih tudi na hitro prepražimo in odstranimo lupino. Tako izgubijo nekaj kislosti.

Priporočamo zmerno uživanje kakava ob uravnoteženi prehrani in ob zdravemu načinu življenja (5-15 na dan). Odsvetujemo uživanje kakavovih zrn pred spanjem.


Sestavine: 100% presna kakavova zrna

Poreklo: Gana

SHRANJEVANJE: Shranjevati v zaprti embalaži, v suhem in temnem prostoru.

Hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost 1748kJ/417.4kcal

Maščobe 11.5 g, od tega nasičene 6.4 g

Ogljikovi hidrati 54.4 g, od tega sladkorji 1.4 g

vlaknine 5.1 g

Beljakovine 24.1 g

železo 5.14 mg (70% PDV*)

magnezij 263 mg (70% PDV*)

cink 7 mg (70% PDV*)

*PDV = priporočen dnevni vnos

Dodatne informacije

Teža 250 g