fbpx
Naravna kozmetika in eksotični izdelki iz Afrike
afrotera_0006_Korenčkovo olje s korenčkom
afrotera_0005_Korenčkovo olje

Korenčkovo olje 100 ml

6,00

Kategorija:

Opis izdelka

Korenčkovo olje Afrotera se pridobiva z maceracijo korenja v ekstra deviškem oljčnem olju. Tako se v olje izloči beta karoten, ki je močan antioksidant. Primerno je za zunanjo uporabo.

Korenčkovo olje Afrotera pospešuje in ohranja naravno porjavelost kože, zaradi česar je še posebej priljubljeno v poletnih kremah za sončenje. Uporabljamo ga tudi za lajšanje opeklin. 

Je popolna izbira za nego mastne kože, nagnjene k ogrcem in aknam. Spodbuja prekrvavitev, obnavlja kožo – zato je uporabna tudi za  zmanjšanje kuperoze in temnih podočnjakov.

Korenčkovo olje je odlično tudi za samostojno uporabo na koži, saj deluje vlažilno in je bogato z antioksidanti in vitamini.

Korenčkovo olje se zaradi močne oranžne obarvanosti pogosto uporablja za izdelavo mil. Na koži ga sicer lahko uporabimo, vendar je bolje, da ga pred tem pomešamo z nosilnim oljem, saj lahko močna oranžna barva ostane tudi na koži.

S korenčkovim oljem si lahko doma pripravimo kreme proti staranju kože, serume proti gubam, kreme za vsakodnevno nego obraza in popolnoma naravna mila.

Sestavine: ekstra deviško oljčno olje, izvleček korenčka (Olea Europea, Daucus Carota)

Poreklo: Burkina Faso

Shranjevanje: v temnem prostoru na sobni temperaturi

Dodatne informacije

Teža 250 g